Over mijn Noorse Boskatten

Dag bezoeker, welkom!

Mijn naam is Wim en aangezien u hier bent beland hebt u waarschijnlijk een evengrote interesse en compassie met de Noorse Boskat als ik. Het zijn heerlijke schatten om te knuffelen of gewoon qua gedrag te observeren. Mijn groepje bestaat uit een aantal dames die één heer delen, de man in huis, en dat is Bor zoals u ongetwijfeld de foto heeft gezien, hier of op de hoofdpagina.

Geboorte;

Ik laat de natuur z’n gang gaan en ben niet voor ingrijpen om alles altijd koste wat kost overeind (lees; in leven) te houden. Zwakke diertjes moeten afvallen hoe moeilijk dat soms ook is, het is de natuur en daar gaat het niet anders. Dit resulteert in uitsluitend gezonde, dartele en sterke kittens.

Enting, Medicatie, Chippen;

Alle kittens mogen de groep pas verlaten nadat ze de benodigde vaccinaties (dubbele enting) hebben afgerond. Allen krijgen de booster vaccinatie tegen katten- en niesziekte. Verdere benodigde medicatie tegen vlooien, mijt, wormen etc… krijgen de kittens met 4, 6 en 8 weken. Ze worden allen gechipt dus u kunt ze kiezen/reserveren op chipnummer waarbij vergissingen niet mogelijk zijn.

De benodigde entingen als ook de gezondheidsverklaring na geneeskundig onderzoek door de dierenarts staan allemaal opgetekend in een Europees paspoort die ze allemaal hebben. Ook staan in het paspoort de transpondergegevens van de chip. Een naam is bewust nog niet ingevuld in paspoort of chip omdat u die waarschijnlijk zelf wilt geven.

De eerste enting laat ik altijd pas met n week of 10 a 12 doen. Dat is beter voor de weerstand van het diertje en schijnt een beter effect te sorteren. De tweede enting volgt dan 3 weken later. Dit houdt in dat een kitten nooit eerder weggaat dan een week of 15 a 16. Ja, ik geniet van die dreumissen maar het belangrijkste is de betere socialisatie binnen de groep, gedragsadoptie etc…

Paspoort versus Entingboekje;

Bewust wordt elke kitten van een EU-paspoort voorzien omdat de diertjes nogal eens naar het buitenland gaan waarbij dit is vereist. België, Duitsland en zelfs een keer naar China. Een entingenboekje volstaat in dergelijk geval niet.

Wanneer u komt kijken voor een kitten dan zijn beide ouders altijd aanwezig. Allen hebben een eigen gezamenlijke afgesloten overkapte buitenren, ze komen nooit los op straat.

De officiële kleuren zoals op de stamboom weergegeven;
Red Tabby Mackerel & White oftewel; Ros Tijger Wit Lang

Voeding;

Qua eten worden de kittens breed georiënteerd opgevoed. 5 a 6 verschillende soorten droogvoer worden gemixed zodat ze niet afhankelijk zijn van één soort. Wel is de verhouding in beginsel met veel kittenbix maar afbouwend. Er staan sowieso verschillende schalen voor de overige poezen. Bij vers voer zoals vlees en vis, krijgen ze alles door elkaar dus ook hier geen afhankelijkheid van merk of soort. Elke dag krijgen ze een klein scheutje melk, dat is dan wèl melk dat ook geschikt is voor kittens zoals vermeld op de verpakking. Ze krijgen geen snoeptroep!

Reservering;

Bij reservering wordt de posting/bericht bijgewerkt met de actuele stand van zaken. Wie het eerst komt heeft de meeste keus, vasthouden (reservering op chipnummer) uitsluitend na betaling van halve bedrag waarvoor u een kwitantie krijgt. Bij het ophalen van uw beestje betaalt u dan de rest.

De Noorse boskat is een ras met rustige karakters en erg geliefd, eerdere nestjes waren snel naar goede huisjes.

Prijzen & Restricties;

ps. U kunt reserveren door geld over te maken op rekening, maar wel moet bij ontmoeting wederzijds een goed gevoel bestaan. Prijs is niet standaard weergegeven bij de nestjes. Ik blijf onder de marktprijzen omdat de absurditeit zonder meer al een kwart van die prijs is. Zie tevens de opmerking en richtprijs op de prijsmeter pagina. Ook koppel ik daar niet allerlei voorwaarden en restricties aan zoals bij veel Catteries wel gebeurt. Dergelijke restricties kunnen oa zijn;

    • Dekvoorbehoud
    • Beestje mag niet buiten
    • Verkoop alleen als u met een goed verhaal komt
    • Uw diertje moet worden gecastreerd/gesteriliseerd
    • etc…

Zie hier een voorbeeld.

En dan betaalt u ook nog eens de hoofdprijs. Eén en ander kunt u zoals reeds gezegd, bezien in de prijsmeter. Oriënteert u zich zeker ook op andere adressen en catteries waar Noorse Boskatten beschikbaar zijn. De hoogste prijs die mij tot nu toe verteld is betreft het waanzinnige bedrag van 1600 euro voor een kitten dekkatertje… Monopolie, marktbescherming, exclusiviteitsvorming? U mag het zeggen!

Socialisering;

–> DUS – Minimaal 13 a 14 weken genieten deze kittens in de groep opvoeding, gedragsadoptie en sociale omgang met de groep ouders en onderling. Beestjes komen zeker tekort wanneer ze met 9 “weekjes” al uit de groep verwijderd worden! Overigens zijn katten sowieso sociale diertjes en is het leuk/onontbeerlijk voor ze om een soortgenootje als maatje hebben…

👉 U bent in ieder geval van harte welkom om onder het genot (standaard) van een Brabantse bak koffie naar een heerlijk knuffelbeesie te komen kijken. Contactgegevens staan onderaan elke pagina.

Geniet u zeker van wat er nu reeds is op deze site. Compleet is het nooit hè… De core skeleton is klaar en voortaan zal in ieder geval bij de geboorte van een nieuw nestje een apart berichtje verschijnen zodat u, wanneer u zich voor email als volger hebt aangemeld, als eerste dat berichtje ontvangt.


Een korte uitleg over de werking en indeling van deze site vindt u bij de menu-optie “Help” of hier.

Hartelijke groet voor nu, Wim