Prijsmeter Noorse Boskat


De weergegeven intervallen zijn gebaseerd op de gemiddelde verkopen van Noorse boskatten in Nederland in 2018.

U ziet dat het behoorlijke prijzen zijn vanaf 675 tot 810 voor witte “modellen”. Dit wordt door allerlei catteries gehanteerd als leidraad. Vaak wordt er ondanks deze over-de-top-prijzen geweigerd om een kitten aan u te verkopen omdat u niet aan hun “spelregels” voldoet.

Dit soort onzin is natuurlijk te gek voor woorden, zij willen op een of andere manier alles zo “exclusief” houden en daarmee een soort van monopolie positie creëren wat dan weer tot gevolg heeft dat de prijs volslagen krankzinnig is.

Wanneer u bijvoorbeeld met een beestje gaat fokken dan betaalt u sowieso meer??? Dat gaat hen toch niet aan is mijn idee. Elk dier (en mens) heeft de natuurlijke drang zich voort te planten. Het heeft puur met prijs te maken, prijsopdrijving. Na wat surfen over internet zijn in navolgend overzicht de laatste “richtprijzen” van/voor 2018 via diverse kanalen te vinden, het wordt almaar gekker, diertjes om te fokken vanaf bijna 800 euries…

Dat soort praktijken doe ik niet aan mee. Ik ga er vanuit dat wanneer mensen 450 tot 550 voor een raszuiver kittenbeestje moeten betalen, ze er absoluut goed voor gaan zorgen. Dat ze zelf zorgen voor een veilige omgeving en goed voedsel geven en er liefst een mooi nestje mee maken…

Genoeg hierover gezegd. U ziet mijn prijs dan ook in de laatste kolom en dat scheelt toch enorm met de meeste “kattenliefhebbers”. Evengoed gaat er per kitten een paar honderd euro af vanwege transponder, dierenarts gezondheidsverklaring, entingen, overige medicatie, paspoorten, voeding etc… Natuurlijk verdien ik er iets op maar mijn voldoening bestaat uit lieve en mooie beestjes waarmee ik samenleef als ook u als nieuwe kitten eigenaar die gelukkig wordt van uw nieuwe schat(ten).

Oriënteert u zich vooral bij diverse catteries om zelf te ontdekken hoe het zit…